Peeters Landbouwmachines Steelcenter | Medea

Stalen plafonds

Een krachtig, tijdloos en duurzaam plafondsysteem

Goede akoestiek en een sfeervolle omgeving zorgen ervoor dat mensen zich prettig voelen en productiever zijn. Vooral in grote, hoge ruimtes is dit een uitdaging; de geluidsoverdracht en nagalm zijn hier vaak enorm. In kantoorpanden, winkels, scholen, ziekenhuizen en andere ruimtes wordt veel gebruikgemaakt van traditionele systeemplafonds, die snel verkleuren en in veel gevallen niet herbruikbaar of recyclebaar zijn. Met stalen plafonds laten we u zien dat dit beter, stijlvoller en duurzamer kan.

Een grote variatie aan mogelijkheden

Stalen plafonds zijn maatwerk. Wat uw wensen op het gebied van uitstraling, verlichting, sfeer en akoestiek ook zijn, samen werken we doelgericht aan oplossingen en ontwerpen. Om de akoestiek te verbeteren voorzien we de stalen plafondplaten van verschillende perforaties en een akoestisch vlies. Dit vermindert de geluidsoverdracht tussen ruimtes aanzienlijk. Er zijn meerdere oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze glazen wanden, kleiwanden en mobiele wanden.

Stalen plafondsysteem; een stijlvol en duurzaam alternatief

In de interieur- en afbouw worden plafonds steeds vaker meegenomen in het ontwerp. Een interieurstijl die niet ophoudt bij het plafond, maar vloeiend doorloopt, geeft ruimtes een bijzonder stijlvol karakter. Door hun tijdloze uitstraling, kleurvastheid en de kracht van het materiaal, zijn stalen plafonds een zeer duurzaam alternatief voor standaard systeemplafonds. Staal kan bovendien hergebruikt en gerecycled worden.

Voor al uw professionele afbouwvraagstukken

Met tientallen jaren praktijkervaring en een groot netwerk, voorzien we u van een compleet en onafhankelijk advies. Door onze integrale visie zijn we in staat om verbanden te leggen en uw afbouwwensen te vertalen in praktische oplossingen. Wanneer u op basis van ons advies kiest voor duurzame materialen van Medea, bijvoorbeeld stalen plafonds, dan begeleiden en coördineren we dit project voor u.

Lees meer over Medea

Waarom kiezen voor stalen plafonds?

Het ontwerp van de stalen plafonds sluit naadloos aan op de interieurstijl van uw pand.

Stalen plafonddelen zijn sterk, kleurvast, recyclebaar en daardoor duurzaam.

Ze hebben een zeer hoge dB-waarde (beperken de geluidsoverdracht aanzienlijk).

Het staal wordt gespoten in de gewenste kleur en verkleurt niet.

Stalen platen verbeteren de akoestiek in uw pand (nagalmen wordt tegengegaan).

Diverse elementen kunnen op esthetische wijze in stalen plafondplaten verwerkt worden; ledlampen, lichtlijnen, noodverlichting en ventilatie bijvoorbeeld.

Zeer geschikt voor omgevingen waarin hygiëne voorop staat, zoals restaurants, ziekenhuizen, praktijken en zorginstellingen.

Peeters Landbouwmachines Steelcenter in Etten-Leur
stalen plafonds en glazen wanden

Peeters Landbouwmachines in Etten-Leur nam contact op met Medea omdat zij bezig waren met de binnenafwerking van hun pand. Een architect had het ontwerp gemaakt, en voor de ontwikkeling zochten zij nog een leverancier en installateur voor de afwerking van onder andere de plafonds. Omdat esthetiek een belangrijke factor was in dit project, legden we de optie stalen plafonds aan Peeters voor. Deze ogen namelijk zeer modern en stijlvol en zijn bovendien uitermate geschikt voor de integratie van bijvoorbeeld ledverlichting. Hiermee konden we in alle ruimtes in het gebouw de gewenste sfeer creëren. We hebben de levering van de stalen plafonddelen gecoördineerd, we hebben ze geplaatst en alle onderdelen mooi en correct aangesloten.

“In ons nieuwe fabriekspand moesten diverse soorten ruimtes worden gecreëerd. Engineering-, kantoor-, kantine- en vergaderruimte. Ieder in een eigen stijl en moderne uitstraling. We schakelden een binnenhuisarchitect in die voor ons een mooi ontwerp heeft gemaakt. De producten van Medea sloten prachtig aan op dit ontwerp. Ron was al een bekende van ons en zijn brede ervaring in de (af)bouw, met materialen en leveranciers kwam zeker van pas gedurende dit project. Het prettigst aan de samenwerking was toch wel de flexibiliteit van Medea. Soms wijzigden er in het laatste stadium toch nog wat zaken en dat was geen enkel probleem. Het was een aardige puzzel om het plafond met ventilatie, verlichting en airconditioning netjes te installeren. Maar, het resultaat mag er wezen! Mijn droom was daarnaast om een fijne eigen plek te hebben waar ik de rust en ruimte heb om naar hartenlust te ‘engineeren’. Die ruimte heb ik nu. Het voelt zelfs een beetje als een tweede thuis.”