Megaprojects | kleiwanden en glazen wanden | Medea

Kleiwanden

Een mooie, gezonde en duurzame leefomgeving

Mensen willen zich graag prettig voelen in de ruimtes waarin ze leven en werken. Maar welke factoren zijn nu precies bepalend voor hoe iemand zich voelt? Dat zijn onder andere de akoestiek, luchtkwaliteit en -vochtigheid, statische lading, uitstraling en (geluid)isolatie van de ruimte. Toch zijn er maar weinig ruimtes die aan al deze aspecten voldoen. Met als gevolg:

  • droge ogen, neus en mond;
  • regelmatig last van hoofdpijn;
  • moeite met concentreren, door galmen of geluid van een naastgelegen ruimte;
  • last van allergieën;
  • warm in de zomer en koud in de winter.

Onze kennismaking met American Clay

Enkele jaren geleden kwamen we voor het eerst in contact met de Nederlandse distributeur van American Clay voor professionele wandafwerking. We waren direct ontzettend enthousiast, want dit natuurlijke materiaal heeft alleen maar voordelen. Het is duurzaam, milieuvriendelijk, compleet onderhoudsvrij, isolerend, geluiddempend en klimaatregulerend. Eigenschappen die de klei geschikt maken voor de wandafwerking van zowel woningen als bedrijfspanden. Daarom werken we bij Medea graag met wandklei.

Gezond en milieuvriendelijk

De klei die we gebruiken voor de afwerking van muren bevatten geen giftige, chemische stoffen en ook de gebruikte pigmenten zijn volledig natuurlijk. Wanneer het in de ruimte wat vochtig is, in de keuken of badkamer bijvoorbeeld, wordt het vocht opgenomen door de klei. Is de luchtvochtigheid in de ruimte te laag, dan verdampt het weer. Daarnaast is de klei vrij van vluchtige organische stoffen (VOS). Dit maakt dat u zich zo prettig voelt in een met klei afgewerkte ruimte.

Voor iedere stijl en toepassing: keuze uit wel 240 soorten

Wandklei is leverbaar in wel 240 natuurlijk vervaardigde kleuren en in diverse texturen en samenstellingen. Ruw, glad, voorzien van marmer- of schelpgruis en op verschillende manieren aangebracht door de stukadoor, voor een speciaal effect. Hierdoor heeft iedere kleiwand een eigen ‘look en feel’. De klei wordt in twee lagen van totaal 2 mm opgebracht, de basislaag en daarna de gewenste afwerkingslaag.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Latex verkleurt door blootstelling aan zonlicht. Wanneer uw muur beschadigd raakt, moet dus vaak de gehele muur opnieuw behandeld worden. Muurklei is kleurecht en dus kleurvast. De klei is stootvast, maar eventuele beschadigingen zijn gemakkelijk bij te werken met wat reserveklei, een mesje en sponsje. Muurklei gaat tientallen jaren mee, enorm duurzaam dus. Daarnaast is het ontzettend onderhoudsarm. Klei trekt geen stof aan, waardoor het schoon blijft en dus ook erg prettig is voor mensen met een allergie. Bekijk ook onze andere duurzame oplossingen, zoals: glazen wanden, mobiele wanden en stalen plafonds.

Waarom kiezen voor kleiwanden van Medea?

100% natuurlijk, VOS-vrij en niet giftig.

Stootvast, gemakkelijk bij te werken zonder kleurverschil.

Isolerend, warm in de winter, koel in de zomer en geluiddempend.

Reguleert de luchtvochtigheid en creëert dus een prettig leefklimaat.

Absorbeert elektrostatische straling.

Voorkomt stof- en schimmelvorming.

Stukadoors werken er graag mee.

Restmateriaal kan gewoon opnieuw gebruikt worden (no waste).

Megaprojects in Roosendaal | kleiwanden en glazen wanden

Mensen brengen veel tijd door op hun werk, daarom besteden steeds meer bedrijven aandacht aan vitaliteit en een prettige werkomgeving. Zo ook Megaprojects bv in Roosendaal, importeur en exporteur van onder andere staal, aluminium en rvs. Zij wilden voor de afwerking van hun gesloten metalstudwanden gebruikmaken van materiaal met een natuurlijke uitstraling. Dus adviseerden wij hen American Clay. Deze klei voor wandafwerking heeft tal van mooie eigenschappen. Na het horen van de voordelen van wandklei, besloot Megaprojects voor dit prachtige, natuurlijke materiaal te kiezen. Alles wat nog restte was het kiezen van de kleur. We hebben dit project begeleid, van advies tot en met het aansturen van de stukadoor.

“Wat we heel graag wilden bij Megaprojects, was onze mensen een ‘thuisgevoel’ geven op het werk. Een prettig leefklimaat en een fijne sfeer horen daarbij. Toen we deze intentie naar Medea uitspraken waren we nog niet bekend met American Clay, dus dit was echt nieuw voor ons. Gelukkig namen ze de tijd om alles geduldig aan ons uit te leggen en ook een advies te geven wat betreft kleur en structuur. Zo zijn er monsters gemaakt, zodat we konden zien welk effect lichtinval in ons pand heeft op de verschillende kleuren en structuren. We zijn naar alle tevredenheid door Medea ondersteund gedurende het project en het eindresultaat voldoet zeker aan onze verwachtingen. De kleiafwerking geeft rust, een prettige uitstraling in ons kantoor én werkt ook nog vochtregulerend.”
Roland Peeters | Megaprojects BV