Megametal | kleiwanden en glazen wanden | Medea

Glazen wanden

Stijlvol en modern met oneindig veel mogelijkheden

Door het plaatsen van glazen wanden krijgt het interieur van uw bedrijfspand een moderne en elegante uitstraling. En dat niet alleen, het zorgt ook nog eens voor een ruimtelijk effect en natuurlijke lichtinval. Bovendien komen collega’s gemakkelijker met elkaar in contact wanneer zij elkaar kunnen zien. Daarnaast is een glazen wand een duurzamer alternatief voor traditionele wandsystemen. Glas kan namelijk in veel gevallen hergebruikt of gerecycled worden.

Het einde van de open kantoortuin?

Een open kantoortuin heeft absoluut voordelen voor werknemers, maar niet voor iedereen en niet altijd. Wanneer opperste concentratie vereist is, zijn omgevingsgeluiden behoorlijk storend. Uit onderzoek is gebleken dat een open werkruimte dan ook niet altijd bevorderlijk is voor de productiviteit en de concentratie. Glazen kantoorwanden bieden alle voordelen van een open kantoortuin, zonder de storende nadelen. In bepaalde ruimtes waar meer privacy vereist is, zoals een spreekkamer, kunnen we bovendien een folie aanbrengen op het glas.

Glazen wanden voor ieder bedrijfsinterieur

Glazen wanden creëren in bedrijfspanden een aangename leef- en werkomgeving, en hetzelfde geldt voor scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen en horecabedrijven. Glazen wanden geven het interieur een eigentijdse, speelse of juist minimalistische uitstraling, afhankelijk van de door u gewenste stijl. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor volglaswanden, systeemglaswanden of cassettewanden, in dubbel- of enkelglas, met een profiel en afwerking die past bij uw bedrijfsinterieur. De mogelijkheden zijn eindeloos bij Medea.

Advies en ondersteuning bij uw afbouwproject

Wanneer u als pandeigenaar of projectleider graag een onafhankelijk advies krijgt bij de uitvoering van een afbouwproject, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Allereerst bespreken we uw wensen en vervolgens brengen we een onderbouwd advies uit. Gaat uw interesse uit naar duurzame afbouwmaterialen? Zoals glazen wanden, kleiwanden, mobiele wanden of stalen plafonds, dan helpen we u graag bij de coördinatie van uw project.

Waarom kiezen voor glazen wanden van Medea?

Glazen wanden zijn recyclebaar en/of te hergebruiken.

Glaswanden geven uw ruimte een elegante en moderne uitstraling.

Glazen wanden creëren een ruimtelijk effect in gebouwen.

De natuurlijke lichtinval verbetert de gemoedstoestand en productiviteit.

De wanden bieden privacy maar zorgen tegelijkertijd voor een open sfeer.

De functionele en designmogelijkheden van glazen wanden zijn ontelbaar.

We werken alleen met hoogwaardige producten van vooraanstaande leveranciers.

ESJ Financial Engineering in Zwijndrecht | glazen wanden

De kantoorruimte van ESJ Financial Engineering in Zwijndrecht werd voorheen opgesplitst door een mobiele wand. Deze was echter verre van geluidsdicht, de mensen aan de andere kant waren woord voor woord te verstaan. We hebben contact opgenomen met de leverancier om te overleggen of de wand geluidsdicht gemaakt kon worden, dit zou echter erg duur worden en dus hebben we een systeemwand met geluidsschotten boven de wanden geadviseerd en geplaatst. Daarnaast hebben we de kabelgoten gevuld met isolatiemateriaal, zodat ook via deze ‘route’ de geluidsoverdracht geblokkeerd werd. Tot slot is er een glazen voorzetwand geplaatst voor een bestaande wand die onvoldoende geluidswerend was. Dit project hebben we van advies tot en met coördinatie, levering en plaatsing uitgevoerd.

“In ons pand in Zwijndrecht hadden we een kantine, maar daar werd geen gebruik van gemaakt. Tegelijkertijd hadden we te weinig spreekkamers en was er één grote kantoorruimte, die we graag wilden opsplitsen. Dat was praktischer en zo konden medewerkers rustiger werken en bespreken. De wanden geluidsdicht krijgen was echter een uitdaging. Medea heeft ons geadviseerd hiervoor geluidsdichte glazen panelen in te zetten om twee spreekkamers te creëren en de natuurlijke lichtinval te behouden. Gedurende het project liepen we soms tegen onvoorziene situaties aan, maar hier heeft Medea adequaat en flexibel op gereageerd. Met het eindresultaat zijn we zeker tevreden, precies zoals we het beoogd hadden.”

Anne-Lies Loonen | ESJ Financial Engineering